likari.jpg

Повсякденна діяльність у галузі харчування сильно варіюється залежно від галузі знань і конкретного місця практики. Загалом, за даними Бюро статистики праці США, дієтологи та зареєстровані дієтологи «планують їжу та програми харчування, контролюють приготування їжі та контролюють подачу страв. Вони запобігають і лікують хвороби, пропагуючи здорові харчові звички та рекомендуючи модифікації дієти».

Клінічні нутриціологи та дієтологи, які працюють у лікарнях, клініках та закладах довгострокового та короткострокового догляду, зосереджуються на пацієнтах, основні захворювання яких можуть варіюватися від діабету, серцевих захворювань, ниркової недостатності або ожиріння до рутинних операцій та перебування в лікарні через хворобу чи травму. Це середовище передбачає тісну співпрацю з лікарями, медсестрами та іншими медичними фахівцями як команду для лікування пацієнтів. Тим, хто цікавиться середовищем лікарні чи закладу догляду, рекомендується дізнатися більше про заклади у своєму районі.

Громадський нутриціолог та дієтологи працюють переважно в державних клініках охорони здоров'я, агентствах охорони здоров'я та соціальних послуг, а також приватних громадських клініках, консультуючи окремих осіб і групи щодо практик харчування, спрямованих на запобігання захворюванням і зміцнення здоров'я. Працюючи в таких місцях, як державні медичні клініки, агентства охорони здоров'я вдома та організації підтримки здоров'я, громадські дієтологи переглядають потреби своїх пацієнтів і готують рекомендації щодо харчування відповідно до їхніх конкретних потреб і способу життя.

Крім того, фахівці з харчування можуть проконсультуватися щодо регулярних повсякденних дій, таких як покупка та приготування їжі для людей похилого віку, дітей та пацієнтів або клієнтів з особливими потребами. За даними Бюро статистики праці США, «підвищений інтерес громадськості до харчування призвів до появи робочих місць у виробництві продуктів харчування, рекламі та маркетингу. У цих областях дієтологи аналізують продукти харчування, готують літературу для розповсюдження або повідомляють про такі питання, як харчові волокна, вітамінні добавки або поживність рецептів».

Менеджмент Дієтологи та дієтологи проводять свої дні переважно в медичних установах, їдальнях, в'язницях та школах. Посада керуючого дієтолога або дієтолога може бути дуже корисною, оскільки специфікації роботи передбачають управління великими групами професіоналів громадського харчування в швидкоплинному, вимогливому середовищі. Приготування їжі для великих груп людей на щоденній основі може включати не тільки приготування їжі, але й координацію штату працівників, замовлення на постачання та бухгалтерський облік.

З іншого боку, дієтологи-консультанти та дієтологи працюють переважно із закладами охорони здоров'я або для приватної практики. Ці фахівці проводять скринінг харчування клієнтів і призначають поради, пов'язані з дієтою, для полегшення таких захворювань, як ожиріння, діабет, хвороби серця, високий кров'яний тиск і високий рівень холестерину.

Органи ліцензування дієтологів та дієтологів

Органи ліцензування дієтологів та дієтологів Національним відділом ліцензування дієтологів і дієтологів у Сполучених Штатах є Американська дієтична асоціація (ADA). ADA контролює реєстрацію та сертифікацію у всіх 50 штатах, але безпосередньо контролює сертифікацію лише у 27 із цих штатів. Решта 23, хоча і контролюються ADA, безпосередньо контролюються та сертифікуються афілійованою Дієтичною асоціацією цього штату. Штати з індивідуальним наглядом Дієтичної асоціації перераховані нижче. Всі інші держави посилаються на ADA та їх національну експертизу та сертифікацію.

Відповідним органом у Канаді є Дієтологи Канади, або Les Diététistes du Canada (DC). Однак канадські органи ліцензування, на відміну від американських, покладаються на організацію Провінційного коледжу дієтологів кожної окремої провінції для всієї сертифікації та реєстрації. Вони перераховані нижче.

Ліцензування дієтолога та нутриціолога в США

В даний час існує 23 штати, які вимагають індивідуальну державну ліцензію на дієтичне харчування. В цілому, 46 з 50 штатів, а також округ Колумбія і Пуерто-Ріко в даний час регулюють дієтологічну практику. Державне ліцензування та сертифікація розглядаються окремо від національного процесу сертифікації Комісії з реєстрації дієтичних продуктів (CDR). Таким чином, в той час як CDR контролює національну сертифікацію для більшості штатів, 23 штати вимагають додаткового процесу сертифікації для конкретного штату до процесу сертифікації CDR. Інформація про штат наведена нижче.

У США термін «дієтолог» не регулюється якимось конкретним керівним органом. З цієї причини будь-хто може назвати себе дієтологом. Але це не так для дієтолога. Зареєстровані дієтологи (RD) та зареєстровані дієтологи (DTR) повинні відповідати критеріям у межах ліцензійної комісії чи екзаменаторів свого штату або під керівництвом Американської дієтичної асоціації. До таких критеріїв належать:

Отримайте ступінь бакалавра в акредитованій програмі коледжу чи університету за навчальним планом, затвердженим Комісією з акредитації дієтологічної освіти (CADE) Американської дієтичної асоціації (ADA).
Завершення акредитованого стажування CADE тривалістю від 6 до 12 місяців, загальною кількістю робочих годин під наглядом у медичному закладі, громадському закладі або агентстві чи корпорації громадського харчування. Це повинно бути в поєднанні з курсами коледжу або університету абітурієнта, як бакалаврату, так і магістратури.
Успішно пройдіть іспит, проведений на національному рівні Комісією з реєстрації дієтичних продуктів (CDR), акредитуючим органом ADA.
Усі абітурієнти повинні продовжувати щорічно оновлювати свою акредитацію курсовими та науковими дослідженнями в цій галузі.

Незареєстровані нутриціологи та неліцензовані дієтологи

Щоб зрозуміти, що таке незареєстрований дієтолог, ми спочатку повинні визначити зареєстрованого дієтолога. Зареєстрований дієтолог вимагає ступінь бакалавра в акредитованій школі ADA. Зареєстрований дієтолог дотримується цих 4 чітких вимог, як зазначено в www.cdrnet.org

Закінчив мінімум ступінь бакалавра, наданий регіонально акредитованим коледжем або університетом США.
Відповідав поточним мінімальним академічним вимогам (Дидактична програма з дієтології), акредитованій Комісією з акредитації освіти з дієтології (CADE) Американської дієтичної асоціації (ADA);
пройшов програму практики під наглядом, акредитовану Комісією з акредитації дієтологічної освіти (CADE) Американської дієтичної асоціації (ADA);
успішно склали реєстраційний іспит для лікарів-дієтологів; і
відповідав вимогам ресертифікації Professional Development Portfolio (PDP).
Ці школи, акредитовані ADA, є обраними кількома з кампусів коледжів, які розташовані по всій країні. Деякі люди виявили труднощі з пошуком акредитованого коледжу ADA поблизу свого району, що призводить до того, що багато людей вирішують навчатися, щоб стати незареєстрованим дієтологом або нутриціологом в Інтернеті.

Неліцензовані дієтологи схожі на дієтологів тим, що вони не проходять навчання та ліцензування RD. Зазвичай ви знайдете їх працюючими в умовах холлістичного харчування. Вакансії в галузі харчування стали добре оціненими завдяки бурхливому розвитку галузі та новому прагненню до усвідомлення свого здоров'я за останні кілька десятиліть.

Зараз існує багато програм бакалаврату та навчальних шкіл дієтологів і незареєстрованих дієтологів, які пропонують високо оцінені та респектабельні ступені в галузі харчування.