kylinar_.jpg

Чому варто вивчати кулінарне мистецтво та харчування?
Для тих, хто має пристрасть як до харчування, так і до кулінарії, бажання створювати страви, які є одночасно смачними та корисними, і бажає провести свою кар'єру на кухні, ступінь кулінарного мистецтва може бути для вас. Крім того, можливості кар'єри в галузі кулінарного мистецтва набагато вищі, коли ступінь з кулінарного мистецтва отримується разом із ступенем у галузі харчування. Існують різноманітні шеф-кухарі, які зосереджені на приготуванні натуральних, здорових, багатих вітамінами страв. Кулінар-дієтолог здатний готувати страви, які не тільки чудово виглядають і смакують, але також є лікувальними, поживними і навіть задовольняють конкретні дієтичні потреби, включаючи боротьбу з такими захворюваннями, як рак, діабет, харчова алергія та непереносимість та інші недуги. Крім того, багато шеф-кухарів-дієтологів наймаються для створення дієт з конкретними стравами для конкретних тренувань для таких подій, як марафони або інші спортивні заходи. Багато інших шеф-кухарів-дієтологів наймаються просто для того, щоб допомогти клієнтам схуднути.
Шеф-кухар – це не просто керівник кухні. Він або вона є художником, дієтологом і консультантом з дієти, найнятих для приготування їжі, яка не тільки має чудовий смак, але й для забезпечення своїх клієнтів поживними речовинами, необхідними для досягнення їхніх конкретних цілей щодо здоров'я, дієти та фітнесу. Випускник факультету кулінарного мистецтва та харчування розуміє не тільки свій підхід до кухні, оволодівши всіма необхідними інструментами та видами їжі, але й ділову сторону приготування страв на маленьких або великих кухнях для клієнтів, починаючи від окремих осіб і невеликих груп і закінчуючи масштабними ресторанами або банкетами.

З чого складається диплом з кулінарного мистецтва та харчування?

Програма від школи кулінарного мистецтва може бути дуже різною між кожним коледжем або університетом, в залежності від рівня навчання харчуванню та його спрямованості в конкретну область кулінарного мистецтва. Однак більшість програм у провідних університетах, що надають ступені в галузі кулінарного мистецтва та харчування, включатимуть навчання наступним навичкам:

Традиційні кулінарні навички, включаючи роботу з ножами та іншими кухонними інструментами, правильну санітарну обробку робочого місця та ефективність і результативність у приготуванні їжі.
Приготування традиційних страв з використанням традиційних інгредієнтів нетрадиційними, більш здоровими способами.
Приготування їжі з використанням альтернативних інгредієнтів, включаючи органіку, харчові добавки, сирі продукти тощо.
Почніть розробку списку рецептів, на які варто спиратися на початку своєї кар'єри.
Створення індивідуальних, індивідуальних планів харчування для клієнтів з конкретними захворюваннями, включаючи рак, діабет, хвороби серця, харчову алергію, включаючи целіакію та інші алергії на пшеницю, розлади травлення та багато інших проблем.
Як конвертувати кількість, щоб адаптувати рецепти для конкретних клієнтів і планів харчування.
Як планувати, готувати та подавати всі види страв. Заняття будуть відрізнятися залежно від програми кожної школи та її індивідуальної спрямованості. Однак більшість ступенів кулінарного мистецтва, які зосереджені на харчуванні, швидше за все, включатимуть курси за такими напрямками:

  • Курси загального та спеціального харчування
  • Планування та підготовка меню ресторану
  • Маркетинг ресторанів
  • Управління продовольчим харчуванням
  • Закупівля продуктів харчування та напоїв
  • Навички роботи на кухні
  • Приготування та презентація їжі


Перегляньте наш список найкращих ступенів кулінарного мистецтва тут,  і знайдіть програму, яка відповідає вашим освітнім та кар'єрним цілям. На вибір є програми як на базі кампусу, так і онлайн.

Кулінарне мистецтво, харчування та харчова алергія

Ступінь кулінарного мистецтва з акцентом на харчування став набагато поширенішим із сучасним розширеним розумінням харчової алергії та харчової непереносимості. За оцінками, лише в світі налічується понад 12 мільйонів американців зі значною харчовою алергією, і це число зростає. Найбільш поширені харчові алергії в Північній Америці складаються з наступних восьми продуктів, що викликають приблизно 90 відсотків всіх харчових алергій:

  • Молочні – (синдром Хайнера)
  • Яйця
    Арахіс
  • Деревні горіхи
  • Морепродукти
  • Молюсків
  • Соя – (MSPI)
  • Пшениця/глютен – (целіакія)


В даний час найбільш відомим підходом до лікування лікарями в усьому світі є зміна або коригування раціону харчування. З цієї причини попит на шеф-кухарів, які розуміють ці недуги і здатні забезпечити здорові, смачні страви для людей, які страждають на ці алергії, дуже швидко зріс за останнє десятиліття. Оскільки дієтологи та лікарі продовжують вдосконалювати своє розуміння цих харчових алергій та непереносимості, включаючи діагностику та лікування, кулінарні кухарі з розумінням харчування та харчової алергії продовжуватимуть вимагатися на набагато вищих рівнях.

Безперервна освіта та вчені ступені в галузі харчування та кулінарного мистецтва
Для наших відвідувачів, які зараз працюють у галузі харчування та бажають просунути свою кар'єру за допомогою додаткових навичок у кулінарному мистецтві.