rak.jpg

Чим відрізняється дієтолог онкологічних захворювань, якого часто називають дієтологом онкології, від інших дієтологів і дієтологів? Що роблять дієтологи і дієтологи, коли вони орієнтовані виключно на пацієнтів, у яких діагностували той чи інший вид раку? Харчування відіграє три основні фактори в медичній боротьбі з онкологічними захворюваннями:

  • Харчування як профілактика
  • Харчування для підтримки лікування раку
  • Харчування як лікування раку
  • Для дієтологів і дієтологів, які працюють з пацієнтами, які в даний час борються з раком, цифри два і три мають відношення до цього розділу інформації. Крім того, онкодієтологи та дієтологи, які працюють саме з дітьми, мають додаткові критерії, на які вони повинні орієнтуватися.

Харчування для підтримки лікування раку

Харчування є найважливішим фактором, який люди можуть робити щодня для забезпечення міцного здоров'я. Однак, як ми всі знаємо, це може бути важко навіть у найкращі часи. Їсти достатню кількість фруктів і овочів, обмежувати жири та прості цукри, а також пити достатню кількість води не завжди так просто, як здається. Але коли хворі на рак стикаються з наслідками різних захворювань як від раку, так і від лікування, здорове харчування може стати майже неможливим. Багато методів лікування раку, таких як хірургія, опромінення, хіміотерапія, гормональна терапія або імунотерапія, вбивають не тільки ракові клітини, але і багато необхідних хороших клітин організму разом з ними. Тоді дієтотерапія стає найважливішим фактором у боротьбі пацієнтів за відновлення здоров'я після багатьох із цих методів лікування.

За даними Американського онкологічного товариства (ACS), хворі на рак можуть страждати від ряду наслідків своєї хвороби та лікування, включаючи:

  1. Втрата апетиту
  2. Біль/сухість у роті або горлі
  3. Проблеми із зубами та яснами
  4. Зміни смаку або запаху
  5. Нудота/Блювання
  6. Діарея і запор
  7. Втома та депресія

Боротьба з раком – це робота 24 години на добу, 7 днів на тиждень, і саме пацієнт повинен докласти максимум зусиль. Нутриціолог або дієтолог, який працює з хворими на рак, є абсолютно невід'ємною частиною здатності пацієнта залишатися максимально здоровим завдяки призначенню збалансованої дієти, забезпечення правильними продуктами та рідинами, а також будь-якими необхідними добавками, які можуть допомогти пацієнтам боротися як з раком, так і з будь-якими негативними побічними ефектами лікування.

Харчування як лікування раку

Для багатьох людей з діагнозом рак в наші дні існує широкий спектр натуропатичних і комплексних методів лікування їх хвороби. У зв'язку з негативними побічними ефектами багатьох сучасних традиційних методів лікування раку, все більше пацієнтів вирішують боротися зі своїм раком за допомогою харчування та інших натуропатичних методів. У інших рак може бути невиліковним за допомогою традиційної медицини або просто пережити точку лікування. Для цих пацієнтів харчування стає першорядним засобом боротьби з хворобою, від боротьби з раком до простого покращення якості життя на час хвороби.

Потреби пацієнтів різняться залежно від широкого спектру факторів, від типу раку, з яким вони борються, до типів лікування, які вони вирішили використовувати. Лікарі, медсестри, дієтологи та дієтологи тісно співпрацюють з хворими на рак та їхніми сім'ями, щоб визначити конкретні потреби кожного пацієнта, скласти план, щоб надати пацієнту найкращі шанси на здорову боротьбу. Хороший план харчування під час лікування раку може вплинути на наступні сфери досвіду пацієнта:

  • Більше енергії та сили
  • Підтримання ваги та підвищення здатності організму зберігати поживні речовини
  • Поліпшити здатність організму переносити побічні ефекти лікування
  • Знижує ризик інфекції
  • Прискорює одужання після кожного раунду лікування

Повноцінне нутритивне лікування включає ретельний аналіз кожного пацієнта, виявлення рівня поживних речовин, включаючи білки, вуглеводи, жири, воду та всі необхідні вітаміни та мінерали.