konsylt.jpg

Консультантами з харчування можуть бути різні типи дієтологів або зареєстрованих дієтологів, які працюють у різних середовищах. Це можуть бути лікарні, амбулаторії, громадські клініки, заклади довгострокового та короткострокового догляду, агенції громадської підтримки, роздрібні центри харчування та оздоровлення, консалтингові компанії та державні установи.
Консультанти з харчування, найчастіше зареєстровані дієтологи, працюють з окремими пацієнтами або групами, щоб оцінити поточні дієти, проаналізувати потреби пацієнта та надати інформацію, поради, інформацію про харчування та підтримку необхідних змін. Консультанти працюють у різних середовищах, включаючи амбулаторії, громадські клініки, заклади довгострокового та короткострокового догляду, агентства громадської підтримки, роздрібні центри харчування та оздоровлення, приватні громади, навчальні заклади та місця гостинності, включаючи готелі та курорти.

Які щоденні завдання для різних консультантів з харчування?

Основні обов'язки консультанта з харчування полягають у тому, щоб допомагати пацієнтам із рекомендованими та призначеними коригуваннями дієти та підтримувати цих пацієнтів у процесі внесення цих коригувань. Пацієнти можуть звертатися за лікуванням від різних захворювань, включаючи психічні розлади, що перешкоджають правильному харчуванню та харчовим звичкам, проблеми з серцем, діабет, ожиріння, старість та багато інших.

Консультанти з харчування часто працюють з пацієнтами з розладами харчової поведінки або залежністю від ліків або алхолу, а також з тими, хто зобов'язаний приймати певні рецепти на ліки від хвороб, включаючи депресію або тривожні розлади, які часто порушують природну травну систему організму.

Консультант з харчування часто починає свою взаємодію з пацієнтом клієнта з співбесіди. Потім аналізується попередня оцінка харчових звичок цієї людини, включаючи нормальне споживання їжі, а також точна оцінка типів харчових звичок цієї людини. Опитувальник частоти прийому їжі часто використовується для того, щоб надати консультанту чітке уявлення про нормальні режими харчування людини. Це може стосуватися харчових звичок протягом періодів часу, включаючи дні, тижні, місяці і навіть роки. Також використовуються щоденні записи харчування, які виписуються консультантом і ведуться пацієнтом клієнта на щоденній основі.

Фізична оцінка також використовується для з'ясування харчових потреб людини. Також часто використовуються зріст і вага тіла, а також індекс маси тіла, або ІМТ. Виходячи з цих оцінок, консультант з харчування використовуватиме цю інформацію для призначення дієти, правильної харчової поведінки, часу, обмежень та будь-якої іншої інформації, необхідної для оптимальної фізіології. Вони також зможуть порадити, чого слід уникати або чого не робити. З цього моменту поточні візити та консультації забезпечать підтримку та моніторинг пацієнта або клієнта, де нутриціолог може внести корективи, якщо це необхідно. Це також включає постановку цілей для клієнтів або пацієнтів і допомогу їм у досягненні цих цілей.

Посадова інструкція консультанта з харчування

Оцініть потреби пацієнта в харчуванні, обмеження в їжі та поточну ситуацію зі здоров'ям, щоб встановити харчові звички та плани харчування. Потім проконсультуйте пацієнта з питань харчування та харчування.
Поговоріть з дієтологами та лікарями, щоб вирішити потреби пацієнтів у харчуванні та обмеження в їжі.
Консультуйте клієнтів та їхні сім'ї щодо концепцій харчування, планів харчування та коригування дієти, покупок та порад щодо приготування їжі.
Надайте рекомендації пацієнту або пацієнтам щодо правил здорового харчування, покращення їхніх харчових звичок та дотримуйтесь рівня харчування, щоб покращити їхнє життя.

Які щоденні завдання для консультантів з харчування?

Щоденні завдання консультанта з харчування включають навчання пацієнтів, працівників служби громадського харчування, інших фахівців у галузі харчування та конкретних громад з питань харчування, включаючи правильне планування харчування та останні дослідження та розробки в галузі харчування.

Консультанти з харчування тісно співпрацюють з персоналом лікарень, закладів догляду, громадських та урядових установ для діагностики потреб пацієнтів, часто спільно з лікарем або медичним працівником або під його керівництвом.

Багато оцінок, які повинен зробити консультант з харчування, включають роботу з пацієнтами з дієтичними обмеженнями, пацієнтами з труднощами в розумінні складних дієтичних обмежень або тими, хто демонструє високий ризик харчування. Консультанти можуть працювати з пацієнтами з недоїданням в анамнезі або повільним процесом загоєння ран або іншими захворюваннями, коли лікар або медсестра бажає отримати додаткову допомогу.

У лікарняних умовах консультант з харчування багато разів консультується з лікарями або медсестрами щодо управління харчуванням пацієнтів. Вони надають додаткові послуги закладам короткострокового та довгострокового догляду вдома, а також проводять інструктаж для медичних працівників та опікунів щодо дієти та програм управління харчуванням.

Консультанти також служать освітнім ресурсом для лікарських кабінетів і громадських установ. У багатьох випадках саме консультанти з харчування розробляють і підтримують освітній матеріал про харчування при захворюваннях, який використовується лікарями та громадськими клініками у своєму районі. Вони можуть забезпечити безперервну освіту медсестер, персоналу приватних та державних установ у галузі консультування з питань харчування та останніх досліджень.

Вимоги до консультантів з харчування включають ступінь молодшого спеціаліста, бакалавра або вище в галузі науки про харчування або суміжну галузь, іноді також включають затверджену програму навчання або стажування.