integr.jpg

Що таке інтегративна медицина?

Інтегративне харчування, відгалуження більшої галузі інтегративної медицини, — це практика лікування людей за допомогою цілісного підходу до медицини та охорони здоров'я, зосередженого не лише на хворій частині тіла, але й на всьому розумі, тілі та духу. «Інтегративний медичний підхід» розглядає всі питання здоров'я як взаємопов'язані, де найкраще рішення будь-якої недуги, хвороби або травми охоплюється в більших психічних і фізичних аспектах людського тіла. Хоча нічого нового, інтегративна медицина та інтегративне харчування за останні десятиліття почали ставати все більш популярними серед широких верств населення, нутриціологів Північної Америки та Західного світу.

На думку лікарів з Центру інтегративної медицини Університету Дьюка, пацієнт повинен розглядатися як «повна людська істота», а не просто як «сума його або її хвороби, травми або нездужання». З цієї причини лікарі, а також медсестри, дієтологи та дієтологи, мануальні терапевти, масажисти, фізіотерапевти і навіть стоматологи та ортодонти, а також численні інші медичні працівники почали зосереджувати свою практику на повній, цілісній формі інтегративної медицини. Лікуючи все тіло, розум і дух, ці медичні працівники продовжують виявляти, що такий підхід до охорони здоров'я може забезпечити швидший, простіший, безпечніший і триваліший вплив на їхніх пацієнтів.

Лікування інтегративною медициною

На додаток до традиційної західної медичної практики, включаючи традиційні ліки, операції та інші медичні процедури, сучасні інтегративні медичні працівники почали надавати своїм пацієнтам безліч альтернативних методів лікування та процедур, щоб доповнити їхнє лікування. Найчастіше їх називають додатковою та альтернативною медициною, або CAM, ці методи лікування часто включають наступне:

  • Харчування
  • Фітотерапія/Нетрадиційна Медицина
  • Покращені фітнес-режими
  • Йога
  • Тайцзицюань
  • Медитація
  • Акупунктура
  • Масаж
  • Біологічний зворотний зв'язок (процес моніторингу різних фізіологічних функцій організму за допомогою приладів з метою маніпулювання ними за власним бажанням).
  • Методи зниження стресу
  • Аюрведична медицина
  • Гомеопатична медицина
  • Натуропатична медицина

Частково це пов'язано зі зростаючим невдоволенням американців погіршенням системи охорони здоров'я в країні, все більше пацієнтів шукають альтернативні методи лікування, включаючи інтегративну медицину та інтегративне харчування. Насправді, згідно з дослідженням, проведеним Американською асоціацією лікарень, кількість лікарень США, які пропонують інтегративне медичне лікування на додаток до традиційних методів лікування, подвоїлася у відсотковому співвідношенні з кінця 1990-х до середини 2000-х років, з лише 8,6 відсотка у 1998 році до майже 20 відсотків до кінця 2004 року. Щороку все більше лікарень вказують на те, що вони планують інтегративну медицину та інтегративних медичних працівників у найближчому майбутньому. Таким чином, багато постачальників медичних страхових послуг стають більш обізнаними про наслідки інтегративного лікування, внаслідок чого ці види лікування стають все більш і більш схильними до відшкодування страховими компаніями в майбутньому.

Школи та ступені інтегративної медицини

Для тих, хто хоче стати частиною одного з найбільш швидкозростаючих секторів охорони здоров'я, ніколи не було кращого часу, щоб розглянути ступінь в одній з багатьох категорій інтегративної медицини. Незалежно від того, чи цікавитеся ви харчуванням, дієтологією, гомеопатією, натуропатією, масажем, фітнесом чи іншим, обов'язково перегляньте список Nutritionist World із понад 100 найкращих шкіл і програм у США та Канаді. Попит на фахівців з інтегративної медицини ніколи не був таким високим і, як очікується, продовжить зростати в наступному десятилітті, що є чудовою новиною для будь-якого майбутнього випускника.