trener.jpg

Тренер з харчування – це дієтолог, консультант, нутриціолог, наставник і мотиватор в одному. Багато людей наймають тренерів з харчування, які допомагають їм у повсякденному житті з аспектами харчування, включаючи вибір і приготування їжі, покупку продуктів, щоденне споживання калорій, фізичні вправи та фітнес, здоров'я сім'ї та особисті тренування. На додаток до здорових клієнтів, тренери з харчування допомагають людям з величезною кількістю захворювань, включаючи надмірну вагу/ожиріння, розлади харчової поведінки, нездорові харчові звички та погане споживання поживних речовин, а також різні захворювання, включаючи діабет, целіакію, хворобу Крона, кандидоз, різні проблеми психічного здоров'я, такі як СДУГ, аутизм і синдром Аспергера та багато видів раку

Тренер з харчування може надати широкий спектр послуг. Незважаючи на те, що обов'язки в рази однакові, дієтичний тренер також може надати багато з цих послуг, все ж багато людей звертаються до дієтолога виключно для схуднення. Тренер з харчування в багатьох ситуаціях зможе надати набагато більше тим, хто потребує додаткової допомоги.

Що роблять тренери з харчування для своїх клієнтів?

Тренери з харчування мають різноманітні послуги, які вони надають пацієнтам та клієнтам усіх типів.

Хороший тренер почне з викладання основ загального харчування, а потім застосує конкретний підхід до кожного пацієнта на основі ретельного аналізу потреб цієї людини, її типу статури та будь-якої іншої інформації, необхідної для досягнення цих цілей, зберігаючи при цьому безпеку та здоров'я. Цей етап базового харчування включає допомогу з покупкою продуктів, приготуванням їжі, харчовими добавками, якщо це необхідно, та будь-якими іншими загальними порадами.

Наступним кроком буде керівництво через систему, яка була розпочата на першому кроці, збір детального анамнезу здоров'я та поточного споживання поживних речовин, часто проведення кількох тестів, щоб отримати якомога більшу кількість інформації про пацієнта або клієнта. Після того, як програма харчування буде створена, тренер надасть допомогу з наданими інструкціями та поясненням переваг на кожному етапі. Ці рекомендації повинні ґрунтуватися на специфічній біохімії, фізіології, генетиці, навколишньому середовищі та способі життя кожної окремої людини.

Після того, як пацієнт або клієнт розпочне розроблену програму, тренери допоможуть їм досягти конкретних цілей, яких вони хочуть досягти. Тренери продовжують допомагати у встановленні цих цілей, надаючи як медичну, так і моральну допомогу протягом усього процесу.

За даними Indeed.com, онлайн-монітора галузі, початківці тренери з харчування можуть заробити понад 39 000 доларів за дво- або чотирирічну освіту в галузі харчування або програму, пов'язану з харчуванням. Багато тренерів з харчування мають власну практику, і маючи солідну клієнтську базу, здатні отримувати набагато вищі зарплати.

Оскільки галузь охорони здоров'я продовжує розвиватися швидше, ніж більшість інших галузей, продовжуватиме зростати і харчування. Оскільки витрати на охорону здоров'я астрономічно зростають з кожним десятиліттям, все більше людей неминуче шукатимуть альтернативні форми лікування своїх фізичних і психічних захворювань. Оскільки переваги харчування продовжують зростати майже для всіх аспектів здоров'я людини, тренери з харчування повинні побачити значне зростання попиту протягом наступного десятиліття.