ditu.jpg

Хто такий дитячий дієтолог/нутриціолог?

Дитячий нутриціолог або дієтолог, також відомий як дитячий дієтолог або дієтолог, як правило, лікує дітей від народження до 18 років. Дитячий нутриціолог зосереджується на тих областях харчування та дієтології, які найбільш стосуються зон росту, які відчуває конкретний пацієнт. Від грудного вигодовування новонародженого до проблем підліткового віку, педіатр-дієтолог зосереджується на потребах молодих людей та оптимальному харчуванні, щоб дозволити їм розвиватися. Оскільки потреби молодих людей у харчуванні відрізняються від потреб дорослих, дитячі дієтологи та дієтологи навчені доглядати за тими, хто потребує спеціальних знань дитячого дієтолога

Освіта дитячого нутриціолога.
Дитячі дієтологи та дієтологи, як правило, навчаються дещо інакше, ніж інші дієтологи та дієтологи. На додаток до ступеня харчування або дієтології, який вони поділяють з іншими фахівцями з харчування, дитячі дієтологи та дієтологи також займаються розвитком дитини або дитячою психологією чи фізіологією. Вони можуть працювати не тільки з нормальними здоровими дітьми, але і з тими, у кого особливі потреби, ожиріння, цукровий діабет, народжені недоношеними та багато інших з особливими потребами в харчуванні.

У той час як багато хто називає себе дієтологами або дієтологами, дитячий нутриціолог або дієтолог зазвичай повністю зосереджений на здоров'ї дітей. Дитячі дієтологи та дієтологи, як правило, мають принаймні ступінь магістра з харчування, часто з додатковою сертифікацією або освітою в галузі педіатрії. Сфера дитячого харчування є однією з найвимогливіших галузей серед усіх професій дієтолога. Ті, хто має унікальну кваліфікацію для цього напрямку роботи, є одними з найосвіченіших і найкваліфікованіших у галузі.

Чим займається дитячий дієтолог або дієтолог?
Фахівці з педіатричного харчування працюють з багатьма іншими типами професіоналів, від пренатальних дієтологів, педіатрів, медсестер та акушерів-гінекологів до багатьох інших типів фахівців з догляду за дітьми, таких як вчителі та молодіжні радники. Робоче середовище також дуже різне, включаючи дитячі садки, школи та багато типів молодіжних установ, включаючи лікарні, клініки та навіть центри утримання під вартою.

Дитячі дієтологи допомагають своїм пацієнтам різними способами, включаючи багато з наступних:

  • Проаналізуйте здоров'я харчування
  • Оцініть плани харчування для покращення здоров'я та самопочуття
  • Плануйте меню
  • Консультувати дітей та їхні сім'ї у сферах харчування та дієти
  • Слідкуйте за прогресом дітей на спеціальних дієтах

Дитячі дієтологи зазвичай мають ступінь бакалавра та магістра в галузі дієтології, науки про здоров'я або тісно пов'язану ступінь охорони здоров'я з додатковою концентрацією розвитку дитини. Додаткова освіта в поєднанні з особливим попитом на педіатричну експертизу в галузі харчування дозволяє дитячим дієтологам і дієтологам заробляти більше, ніж в середньому по галузі на загальне харчування. За даними DietitianCentral.com, галузевого монітора, дитячий дієтолог початкового рівня в США може розраховувати на заробіток не менше 40 000 доларів на рік, тоді як люди з досвідом можуть розраховувати на зарплату вище 70 000 доларів на рік залежно від освіти та сертифікації, а також регіону, в якому вони практикують.