bariatr.jpg

Слово баріатричний походить з грецької мови. Корінь слова baros означає вага, тоді як слово iatros є традиційним словом для лікаря Баріатричне здоров'я – це розділ охорони здоров'я, який займається конкретно однією недугою, включаючи причини, профілактику та лікування, ожиріння. Баріатрія та баріатрична медицина складається з п'яти частин, які охоплюють такі сфери:

  • Дієти та харчування
  • Фізичні вправи та фітнес
  • Поведінкова терапія
  • Фармацевтика/Ліки
  • Хірургія

Зростання кількості людей з надмірною вагою та ожирінням у Північній Америці, особливо в межах США, є досить тривожним. Ожиріння в Північній Америці визначається певним рівнем жиру в організмі людини, що корелює з її загальною масою тіла. Це називається індексом маси тіла, або ІМТ. Люди з ІМТ вище рівня, який був визначений як здоровий сьогоднішньою медичною галуззю, частіше стикаються з недугами, пов'язаними з надмірною вагою або ожирінням, включаючи хвороби серця, діабет, різні види раку, астму, обструктивне апное уві сні, проблеми з опорно-руховим апаратом, психологічні проблеми, такі як депресія та багато інших.

Баріатричні дієтологи та дієтологи працюють з лікарями та іншими медичними працівниками, використовуючи дієту, фізичні вправи та поведінкову терапію як першу лінію захисту від ожиріння. Часто цей процес відбувається протягом тривалого періоду часу, часто років, оскільки пацієнти можуть багато разів набрати назад вагу, над якою вони так важко працювали, незабаром після завершення багатьох структурованих програм.

Баріатрична хірургія

Баріатричні дієтологи та лікарі мають у своєму розпорядженні багато видів лікування, але все одно змушені вдаватися до медикаментів і навіть до баріатричної хірургії в самих крайніх випадках. У разі баріатричної хірургії є два основних варіанти. Часто лікарі проводять операцію на шлунку, коли хірург розміщує імплантований медичний пристрій, який називається шлунковим бандажем, навколо шлунка, обмежуючи його розмір. В інших випадках хірурги відрізають частини шлунка, щоб обмежити його розмір, що називається шлунковим шунтуванням.


Обов'язки баріатричного дієтолога та дієтолога

Після будь-якого виду баріатричної операції баріатричний дієтолог завжди поруч протягом усього відновлення, щоб переконатися, що пацієнт не тільки правильно одужує, але й продовжує правильно харчуватися, що дає йому найвищі шанси на повернення до здорового способу життя. Консультування з питань харчування стає найважливішим аспектом відновлення після баріатричної хірургії, і ці фахівці повинні мати підготовку, знання та навички для лікування конкретних потреб кожного пацієнта. Цих дієтологів і дієтологів часто називають координаторами баріатричного харчування. Баріатричний дієтолог або дієтолог надає пацієнтам як технічну, так і харчову, а також моральну підтримку протягом усього процесу, часто стаючи також консультантом.
Інформація про кар'єру та зарплату баріатричного харчування
Оскільки ожиріння продовжує зростати в США та Канаді, все більше пацієнтів звертаються за лікуванням до баріатричних дієтологів та лікарів, коли звичайні дієти та програми не працюють. Більше того, ми спостерігаємо ожиріння на набагато вищому рівні, ніж будь-коли раніше. У міру того, як медичні працівники продовжують пов'язувати все більше хвороб і нездужань з ожирінням, все більше людей дивляться на свою вагу як на відповідальність і починають замислюватися про те, щоб щось з нею зробити. Цей підвищений попит, у свою чергу, створив вищий попит на дієтологів і дієтологів, орієнтованих на сферу баріатрії.

Безперервна освіта та вчені ступені з баріатричного харчування
Дієтологам і дієтологам, які в даний час практикують в одній з галузей харчування і бажають отримати підготовку, необхідну для того, щоб стати баріатричним дієтологом, рекомендується переглянути список вчених ступенів Nutritionist World, включаючи ступені магістра та доктора. Ніколи ще не було важливішого часу для продовження освіти з метою покращення кар'єри в галузі харчування та дієтології. Запитуйте інформацію в стільки шкіл, скільки ви хочете, вибираючи ту, яка відповідає як вашим освітнім, так і кар'єрним цілям.