vagitna.jpg

Під час вагітності мама має можливість сприяти формуванню малюка за допомогою повноцінного харчування. Після народження дитини грудне вигодовування дає йому найкращий старт.

Що їсть мама, те їсть дитина.

Під час вагітності та під час годування груддю максимізуйте розвиток дитини, вживаючи поживну їжу. Підвищуйте рівень енергії, відчувайте себе краще і знайте, що ви допомагаєте рости здоровій дитині.

Я вагітна нашою 6-ю дитиною і склала список «суперпродуктів», які допомагають мені рухатися вперед!

Після народження дитини перегляньте ці статті, щоб отримати більше порад щодо виховання розумнішої дитини! Ви не захочете пропустити цю публікацію про 10 найкращих перших продуктів для дитини.

Десять найкращих продуктів для стимуляції мозку дитини під час вагітності:

1. Риб'ячий жир

2. Насіння льону

3. Яйця з омега 3/DHA

4. Авокадо

5. Кокосова олія

6. Бджолиний пилок

7. Зелений лимонад

8. Пробіотики

9. Фільтрована вода

10. Органічна яловичина, баранина та курка

1. Риб'ячий жир

1Зосередьтеся на вживанні риби, виловленої в дикій природі, і прийомі добавки з жиром печінки тріски!

Риб'ячий жир є відмінним джерелом незамінної жирної кислоти Омега-3. Стандартна американська дієта відчуває дефіцит цієї важливої поживної речовини.

"Ліберальне споживання омега-3 жирних кислот має вирішальне значення для зведення наслідків надлишку омега-6 лінолевої кислоти та гідрогенізованих жирів у більшості американських дієт - комбінації, пов'язаної з надмірним запаленням та утворенням пухлин у присутності канцерогенів та певних ферментів у клітинах, що вистилають товсту кишку". (Дієта Творця)

Це важливо для оптимального розвитку мозку та зору дитини в утробі матері та поза нею. Він є основним структурним компонентом клітинних мембран головного мозку та сітківки ока. ДГК, омега-3 жирна кислота, особливо сконцентрована в області мозку, що відповідає за навчання, пам'ять та інші складні навички навчання.

Коли дитина починає їсти їжу: ви захочете зосередитися на годуванні дитячою їжею з високим вмістом цієї незамінної жирної кислоти омега-3 - DHA.

Вживання холодноводної дикої риби, такої як лосось або тунець, є ще одним чудовим способом отримати омега-3.

Я щодня приймала капсули риб'ячого жиру під час вагітності та годування груддю моїх близнюків. Те, що їсть мама, переноситься і на плід, і на грудного малюка. Шкода тільки, що я знав про це
 Переваги при моїх інших 3 вагітностях.

Коли наші близнюки народилися і помістили їх у відділення інтенсивної терапії новонароджених всього на 24 години після народження на 5 тижнів раніше терміну, головний неонатолог був вражений тим, що я приймала риб'ячий жир під час вагітності, і заохотив мене продовжувати приймати його під час грудного вигодовування, щоб немовлята продовжували отримувати від нього користь.

КІНЧИК: Після вагітності зробіть добавку риб'ячого жиру частиною раціону вашої дитини

-Для дітей, які починають приймати тверду їжу:

Коли мій3-й син Калеб почав їсти тверду їжу, я давала йому щоденну дозу рідкого жирупечінки тріски з натуральним лимонним смаком. Він з легкістю брав її за ложку.

Спробуйте рідкий риб'ячий жир зі смаком лимона, апельсина або полуниці. Попросіть дитину приймати його безпосередньо або додавати в їжу.

-Для дітей старше 2 років:

Спробуйте жувальні цукерки з олією печінки тріски зі смаком мандарина, як у жувальних цукерках Omega 3 від Nordic Naturals.

Більше про те, як зробити продукти з ДГК для стимуляції мозку частиною раціону дитини, коли вона починає їсти тверду їжу!

 2. Насіння льону

2Насіння льону є ще одним хорошим джерелом Омега-3. Насправді він на 57% складається з Омега-3 (Кулінарна книга поживних традицій). Я додаю столову ложку олії насіння льону в свій поживний смузіі чайну ложку в гарячу вівсянку моїх дітей на сніданок.

Я також подрібнюю насіння льону в маленькій кавомолці і додаю їх у свою гарячу вівсянку, цільнозернові млинці або будь-яку домашню випічку! Мій новий фаворит: вівсяне печиво з льону!

33. Яйця з омега-3 або DHA

На додаток до здорового балансу омега-3 і омега-6, яйця містять усі відомі поживні речовини, крім вітаміну С!

Тепер ви не можете перемогти це! Вони також можуть допомогти знизити ризик як серцевих захворювань, так і раку. (Дієта Мейкера).

44. Авокадо

Вони не тільки смачні, але й багаті незамінними жирними кислотами. Типовий авокадо містить 30 грамів жиру, але 20 з цих грамів жиру є корисними для здоров'я мононенасиченими жирами, особливо олеїновою кислотою. Вам потрібен правильний вид жиру, щоб допомогти дитині рости!

5. Кокосова олія

5Кокосова олія першого віджиму — це жирна кислота середнього ланцюга, яка «засвоюється безпосередньо для отримання швидкої енергії та сприяє здоров'ю імунної системи» (Кулінарна книга «Поживні традиції»).

Його можна використовувати для приготування їжі на сильному вогні, не перетворюючись на транс-жир. Саме тому я особливо люблю пекти з ним! Я використовую його без турбот для приготування попкорну на плиті.

Це потужний борець з дріжджами, оскільки він має протигрибкову, противірусну та антимікробну дію. Я бачив, як він творить чудеса в нашій родині при внутрішньому прийомі всередину, а також при зовнішньому застосуванні. Нехай він стане одним з основних джерел жиру в раціоні вашої родини

Дізнайтеся, як я взагалі використовую кокосову олію як безпечний засіб від попрілостей!

66. Бджолиний пилок

Це мультивітаміни природи! Вперше я дізналася про переваги бджолиного пилку з моєї першої книги про сироїдіння «Омолоджуй своє життя: рецепти для енергії».

У ньому
 Серена Еллісон пише: «Бджолиний пилок містить багато білка, РНК і ДНК. Доктор Габріель Казінс каже: «Бджолиний пилок несе енергію зародкової сили і підтримує силу зародкової плазми в батьках і генеративну силу плода».

Він пропонує вагітній жінці приймати 1-3 столові ложки бджолиного пилку в день.

Він також містить аденозин, який допомагає нашому метаболізму». Кожна вагітна мама може використовувати невелике прискорення метаболізму, щоб мінімізувати збільшення ваги.

Це однозначно супер фуд! Він містить живі ферменти, мультивітаміни, мінерали, каротиноїди, біофлавоноїди, фітостероли, амінокислоти та жирні кислоти.

КІНЧИК: Знайдіть бджолиний пилок у холодильному відділі вашого магазину здорового харчування

Я додаю 1 столову ложку бджолиного пилку в свій ранковий поживний енергетичний смузі (який я п'ю, навіть коли не вагітна!). Я часто даю своїм дітям приблизно 1/2 склянки цього смузі. Бджолиний пилок допомагає служити полівітамінною добавкою і для них.

Обережність: Продукти бджільництва можуть викликати алергічну реакцію у деяких чутливих людей. Будь-яка людина з підозрою на чутливість перед прийомом проконсультується з дієтологом.

7
7. Зелений лимонад

7Фолієва кислота, вітамін групи В, має вирішальне значення для оптимального росту мозку та запобігання вродженим дефектам.

"Неодноразові дослідження показали, що жінки, які отримують 400 мікрограмів (0,4 міліграма) щодня
 До зачаття і на ранніх термінах вагітності знижують ризик того, що дитина народиться з серйозним дефектом нервової трубки (вроджений дефект, що включає неповний розвиток головного і спинного мозку - найбільш поширеним є розщеплення хребта) до 70%. Всі ці дефекти виникають протягом перших 28 днів вагітності – зазвичай ще до того, як жінка дізнається про свою вагітність».

Отже, якщо є хоча б невеликий шанс завагітніти, обов'язково регулярно отримуйте достатню кількість фолієвої кислоти у своєму раціоні, щоб запобігти вродженим дефектам.

Ви можете знайти фолієву кислоту в пренатальних вітамінах. А ще краще зробити собі зелений лимонад вранці.

"Листова зелень забезпечує органічний кальцій і фолієву кислоту, необхідні дитині, і захищає ваші власні запаси кальцію. Шпинат є найціннішим з листових овочів, оскільки він має найвищу якість органічного заліза, що отримується». (Детокс-дієта з сироїдіння: п'ятикроковий план для яскравого здоров'я та максимального схуднення).

Постійне споживання кальцію та магнію під час вагітності також важливо для уникнення неприємних судом у ногах.

Інші цілющі рецепти соку шукайте тут!

8. Пробіотики

Оскільки ваш раціон може бути не багатий лактоферментованими продуктами, щоденний прийом пробіотичних добавок є хорошим способом забезпечити правильний баланс бактерій у кишковому тракті. Також додайте в свій раціон йогурт і кейфер, багаті лактобактеріями (обов'язково перевіряйте інгредієнти на упаковці). А ще краще зробити його самостійно вдома!

Під час вагітності жінки більш сприйнятливі до дріжджових інфекцій, викликаних гормонами та надмірним ростом шкідливих бактерій. Звичка постійно включати в свій раціон пробіотики є хорошою профілактикою!

99. Пийте багато фільтрованої води

Добре. Так що це не зовсім їжа. Але це життєво важливо для здорової вагітності, тому я не могла його залишити!

Зневоднення є однією з причин раннього початку передчасних пологів. Якщо ви відчуваєте деякі ранні перейми, негайне вживання великої кількості води може допомогти. Крім того, гарною ідеєю буде звернутися до свого лікаря за додатковою порадою.

Протягом усієї вагітності важливо підтримувати себе та дитину добре зволоженими.

Не вся вода однакова! Пийте фільтровану водопровідну воду, багату мінеральними іонами (кальцій, магній, йод, кремній і селен), але без хлору, всіх важких металів та інших домішок.

1010. Органічна яловичина, баранина та курка трав'яної відгодівлі

Деякі переваги вживання органічного м'яса трав'яної відгодівлі:

-Без пестицидів, антибіотиків та гормонів.

-100% сертифіковані органічні корми та пасовища, що означає відсутність генетично модифікованих продуктів, насіння чи кормів та вирощені без гербіцидів, пестицидів чи хімічних добрив.

- М'ясо, яке годують травою, має вміст Омега-3 7% від загального вмісту жиру, порівняно з 1% у яловичині, яку годують лише зерном. Він насичений іншими природними мінералами та вітамінами. Крім того, це чудове джерело «кон'югованої лінолевої кислоти» — жиру, який знижує ризик раку, ожиріння, діабету та ряду імунних розладів.

Жінки можуть легко відчути дефіцит заліза під час вагітності. «Залізо з тваринного білка легше засвоюється, ніж залізо з рослинних продуктів». Переконайтеся, що ви отримуєте залізо з м'яса, а також овочів. Найкраще отримувати залізо органічним шляхом у яйцях, рибі, печінці, м'ясі та зелених листових овочах!

Остерігайтеся неорганічного заліза, яке використовується для збагачення оброблених харчових продуктів, таких як крупи та біле борошно.

"У цій формі залізо не може бути утилізоване організмом, а його накопичення в крові та тканинах - це, по суті, накопичення токсинів... пов'язані з серцевими захворюваннями та раком» (Кулінарна книга «Поживні традиції»).

Білок є будівельним матеріалом організму, тому він, безумовно, має вирішальне значення у формуванні наших майбутніх дітей.

«Білок необхідний для нормального росту, для утворення гормонів, для процесу згортання крові і для утворення молока в період лактації» (Кулінарна книга «Традиції харчування»).

Тому продовжуйте споживати білок під час годування дитини!

Нам потрібен найкращий вид білка! Тваринний білок є єдиним джерелом повноцінного білка.

"(А) білкова їжа - м'ясо, яйця та молоко - завжди супроводжується жиром, і саме так ми повинні їх їсти. Тваринний жир постачає вітаміни А і D, необхідні для засвоєння білка..... Продукти тваринного походження необхідні для оптимального росту та здорового розмноження» (Кулінарна книга «Поживні традиції»).

Вибачте, що кинуто виклик вегетаріанцям! У наш репродуктивний вік важливо вживати правильні білки та жири!

ПРИМІТКА: Ця інформація призначена лише для отримання інформативного характеру. Будь ласка, проконсультуйтеся зі своїм медичним працівником перед початком будь-якої дієти, фізичних вправ або будь-яких інших програм, пов'язаних з медициною.